Použité suroviny receptu Bramborové knedlíky s krupicí:
1 kg brambor
| 2-3 vejce
| 250 g dětské krupice
| sůl
| kmín
Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky s krupicí:
Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme společně se špetkou kmínu doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu a šťouchadlem je důkladně rozšťoucháme. Přidáme celá vejce, osolíme a vařečkou promícháme. Postupně přisypáváme krupici, vařečkou vypracováváme těsto. Až je dostatečně husté, vyklopíme je z hrnce na vál posypaný krupicí, ještě rukama prohněteme a rozdělíme na čtvrtiny. Vyválíme čtyři stejné válečky, které vaříme v páře asi 20 minut. Knedlíky krájíme až trošku zchladnou.