Postup přípravy receptu Bramborové knedlíky s majoránkou:
Brambory oloupeme, omyjeme, odebereme 500 g brambor, které rozčtvrtíme a pod pokličkou v osolené vodě uvaříme doměkka. Zbylou půlku syrových brambor nastrouháme do nádoby se studenou vodou. Nastrouhané brambory v utěrce vymačkáme a vodu z nich necháme odstát, dokud se na dně neusadí bramborový škrob. Uvařené brambory scedíme, necháme vystydnout a propasírujeme k syrovým bramborám. Bramborovou vodu slijeme. Bramborový škrob smícháme s 1 1/2 lžičky soli a rozdrcenou majoránkou a přidáme do bramborové hmoty. Vypracujeme tvarné těsto. Podle potřeby přimícháme 1-2 lžíce mouky nebo trochu vody z brambor. 3 litry vody se zbylou solí přivedeme k varu. Mokrýma rukama tvarujeme z těsta stejně velké knedlíčky. Vkládáme je do vařící vody, teplotu však ihned zmírníme. Knedlíčky vaříme v nepřiklopeném hrnci 20 minut.