Použité suroviny receptu Bramborové krokety se špekáčky:
4 špekáčky
| 500 g brambor
| 50 g strouhaného tučného sýra (moravský bochník)
| 20 g hladké mouky
| 100 g strouhanky
| 2 vejce
| pepř
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborové krokety se špekáčky:
Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě, zcedíme a prolisujeme nebo dobře rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr a půlku rozšlehaného vejce a vypracujeme hladké těsto. Z tohoto těsta uděláme váleček, rozkrojíme ho na 8 částí. Každou část trochu roztlačíme, poklademe polovinou oloupaného špekáčku a zabalíme jako kroketu. Tu obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a smažíme po obou stranách na oleji. Krokety můžeme podávat se špenátem nebo s jinou dušenou zeleninou.
Fotky receptu Bramborové krokety se špekáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!