Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Kdy změníme zimní čas na letní v roce 2025?Kdy změníme zimní čas na letní v roce 2025? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 29.03. 2025
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bramborové noky se šalvějí

fotka Bramborové noky se šalvějí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Bramborové noky se šalvějí:

150 g brambor  |  sůl  | 125 g čerstvého domácího tvarohu  | 50 g hladké mouky  | 3 lžíce jemně nakyslého másla  | 4 snítky šalvěje  | 2 lžičky strouhaného polotvrdého sýra

Postup přípravy receptu Bramborové noky se šalvějí:

Omyjeme brambory a vaříme je ve slupce asi 25 minut. Slijeme, necháme vystydnout, oloupeme a rozmačkáme a odvážíme 125 g. Tvaroh vymačkáme v utěrce. Potom ho přidáme spolu s moukou, lžičkou másla a špetkou soli k bramborám. Přikryté necháme odpočívat v lednici asi 30 minut. Z bramborové hmoty vytvarujeme na pomoučněném vále 3 silné rolky, nakrájíme je na 12 kousků a vytvarujeme noky. Přivedeme k varu dostatek slané vody a noky vaříme asi 10 minut, těstně pod bodem varu. Očistíme, umyjeme šalvěj, natrháme ji a opékáme ji asi 2 minuty na zbylém másle. Necháme okapat noky, naaranžujeme je s šalvějovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.



Fotky receptu Bramborové noky se šalvějí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborové noky se šalvějí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj Přidat na Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !