Postup přípravy receptu Bramborové noky se šalvějí:
Omyjeme brambory a vaříme je ve slupce asi 25 minut. Slijeme, necháme vystydnout, oloupeme a rozmačkáme a odvážíme 125 g. Tvaroh vymačkáme v utěrce. Potom ho přidáme spolu s moukou, lžičkou másla a špetkou soli k bramborám. Přikryté necháme odpočívat v lednici asi 30 minut. Z bramborové hmoty vytvarujeme na pomoučněném vále 3 silné rolky, nakrájíme je na 12 kousků a vytvarujeme noky. Přivedeme k varu dostatek slané vody a noky vaříme asi 10 minut, těstně pod bodem varu. Očistíme, umyjeme šalvěj, natrháme ji a opékáme ji asi 2 minuty na zbylém másle. Necháme okapat noky, naaranžujeme je s šalvějovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.