Použité suroviny receptu Bramborové preclíky s mákem :
150 g ve slupce uvařených brambor
| 100 g polohrubé mouky
| 50 g tuku na pečení
| 1 žloutek
| 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
| sůl
| mouka na vál
| vejce na potření
| mák na posypání
Postup přípravy receptu Bramborové preclíky s mákem :
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a promícháme se žloutkem a trochu soli. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr do těsta zpracujeme tuk. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Pak těsto na pomoučeném válu nejprve rozválíme a několikrát přeložíme. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky a vytvarujeme s nich válečky. na plechu vyložíme papír na pečení je stočený do tvaru preclíků, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a upečeme dozlatova v troubě na 180c.
Fotky receptu Bramborové preclíky s mákem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!