Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.11. 2025
Dnes má svátek Albert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bramborové preclíky s mákem

fotka Bramborové preclíky s mákem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Bramborové preclíky s mákem :

150 g ve slupce uvařených brambor  | 100 g polohrubé mouky  | 50 g tuku na pečení  | 1 žloutek  | 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva  |  sůl  |  mouka na vál  |  vejce na potření  |  mák na posypání

Postup přípravy receptu Bramborové preclíky s mákem :

Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a promícháme se žloutkem a trochu soli. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr do těsta zpracujeme tuk. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Pak těsto na pomoučeném válu nejprve rozválíme a několikrát přeložíme. Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky a vytvarujeme s nich válečky. na plechu vyložíme papír na pečení je stočený do tvaru preclíků, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a upečeme dozlatova v troubě na 180c.


Fotky receptu Bramborové preclíky s mákem :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborové preclíky s mákem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !