Postup přípravy receptu Bramborový baštýř s kuřecím masem:
Velkou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a dáme pomalu restovat na pánev s olejem. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce.
Když se maso zatáhne, na povrchu zbělá, opepříme jej, dostatečně osolíme a přidáme provensálské koření. Necháme restovat, než cibulka zezlátne a maso se propeče.
Mezitím si oloupeme brambory a omyté je pokrájíme je na čtvrtky.
Směs masa s cibulí zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme. Nesmíme nechat na plameni dlouho, ať paprika nezhořkne. Baštýře zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory a sterilované fazolky.
Baštýře vaříme 4 minuty v tlakovém hrnci nebo v běžném hrnci do změknutí brambor. Po dovaření ochutnáme, podle potřeby osolíme a zahustíme hotovou jíškou.
Podávat můžeme ihned, ale nejlepší je baštýř druhý den po uvaření, pěkně uleželý.