500 g polohrubé mouky
| 5 menších vařených brambor
| 3 žloutky
| 3 lžíce rozpuštěného másla
| 25 g droždí
| 3 lžíce práškového cukru
| 3 lžíce mléka
| trochu soli
| trochu strouhané citronové kůry
| mandle
| rozinky
| tuk na plech
| bílek na potření
Postup přípravy receptu Bramborový bochánek :
Do osolené mouky nastrouháme prochladlé brambory a vlijeme kvásek z droždí a mléka se lžící cukru, přidáme další dvě lžíce cukru, máslo, žloutky, citronovou kůru a po propracování těsta ještě pokrájené spařené a oloupané mandle a oprané rozinky. Vytvarujeme bochánek, který teprve teď dáme vykynout, potom jej potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut.
Fotky receptu Bramborový bochánek :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!