Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový kotlík:
100 g cibule šalotky
| snítka čerstvého tymiánu
| 2 lžíce olivového oleje
| 450 g hovězího masa na guláš
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 250 ml masového vývaru
| 250 ml bílého vína
| 800 g nerozvařených brambor
| 300 g mrkve
| 350 g cukety
| 180 g pórku
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Bramborový kotlík:
Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tymián opereme a lístky otrháme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme maso. Přidáme šalotku, mletou papriku a tymián a krátce opečeme. Přilijeme masový vývar a bílé víno. Přikryté dusíme 35 minut.
Mezitím oloupeme brambory, omyjeme je a nakrájíme na čtvrtky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady přidáme do hrnce a dusíme dalších asi 30 minut.
Pórek očistíme, omyjeme, šikmo nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Dusíme dalších přibližně 10 minut. Směs osolíme a výrazně opepříme. Ozdobíme tymiánem a podáváme.
Fotky receptu Bramborový kotlík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!