Použité suroviny receptu Bramborový nákyp se sezamovou kůrčičkou:
800 g brambor
| 250 ml mléka
| 400 g listů špenátu (nebo mraženého)
| 1 středně velká cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 2 vejce
| sůl
| 150 g zakysané smetany
| 250 ml mléka
| 3 lžíce sezamových semínek
| 80 g tvrdého sýra
| 1 červená paprika
| černý mletý pepř
| máslo na vymazání formy
| oregano na ozdobení
Postup přípravy receptu Bramborový nákyp se sezamovou kůrčičkou:
Brambory omyjeme, oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a zakapeme osoleným mlékem. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme omytý špenát a krátce podusíme. Ochutíme solí a pepřem. Vejce rozkvedláme spolu se smetanou a zbylým mlékem. Zapékací formu vymažeme máslem, na dno urovnáme vrstvu brambor, rozložíme podušený špenát a poklademe další vrstvou brambor. Mísu vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi deset minut. Pak brambory zalijeme rozšlehanými vejci a opět asi deset minut zapečeme. Nakonec nákyp posypeme proužky papriky, nahrubo nastrouhaným sýrem a sezamovými semínky. Dopečeme dozlatova. Nakonec ozdobíme lístky oregana.
Fotky receptu Bramborový nákyp se sezamovou kůrčičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!