Postup přípravy receptu Bramborový salát lehký:
Množství ingrediencí se řídí vaší chutí a množstvím salátu, které chcete připravit.
1. Brambory uvařte ve slupce, pokud jsou to kvalitní brambory, nebudete je muset následně loupat a můžete použít hlízy i se slupkou. Po uvaření brambory ještě teplé oloupněte (nebo viz výše neloupat), nakrájejte na kolečka. POZOR: Brambory skutečně užijte ještě v horkém stavu.
2. Naskládejte do vyhřáté mísy a okamžitě přidejte cibuli na kolečka. Zalijte octem a olejem a přidejte horký bujón. Vše provádějte ještě na horkých nebo teplých bramborách, aby se do nich tekutiny vsákly. Během procesu přidejte mletý pepř a, chcete- li, také natvrdo vařená vejce. Vše dobře promíchejte. Výsledný salát by měl být vyvážené chuti, ani příliš kyselý, ani příliš slaný, neměla by převažovat chuť cibule.