Postup přípravy receptu Bramborový salát s čerstvou zeleninou:
1. Brambory nejprve řádně omyjeme a dáme vařit ve slupce. Pozor na rozvaření. Zatím uvaříme vejce natvrdo. Čekanku se salátem opereme a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky, ředkvičky také nakrájíme, nejlépe na osminy.
2. Zálivku připravíme takto: do vinného octa přidáme sůl a pepř, přilijeme olivový olej a vidličkou řádně rozmícháme.
3. Uvařené brambory pokrájíme i se slupkou na osminy, vařená vejce na plátky, přidáme salát, čekanku, ředkvičky, mrkev. Pažitku nastříháme k ostatním surovinám a vše lehce promícháme.
4. Nakonec salát zalijeme připravenou zálivkou. Salát se výborně hodí jako příloha k masu nebo ho můžeme jíst samotný jako lehkou a zdravou večeři.