Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový salát s čočkou, hrachem a fazolemi:
1 kg brambor
| 25 dkg čočky
| 25 dkg fazolí
| 2 bílé jogurty
| 2 mrkve
| 1 vařená petržel
| 1 sklenice steril. okurek
| 3 vejce
| 3 cibule
| 3 lžíce hořčice
| 2 lžíce worcesteru
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Bramborový salát s čočkou, hrachem a fazolemi:
Aspoň na 8 hod namočíme čočku a fazole (každé zvlášť) a zvlašť je uvaříme do měkka a zcedíme. Potom je necháme vychladnout.
Uvaříme mrkev a petržel. Brambory uvaříme ve slupce, zcedíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Přecedíme sterilovaný hrášek.
Vychladlé brambory a vejce propasírujeme lisem na brambory. Mrkev a petržel nakrájíme na drobno. Můžeme také přidat na kostičky nakrájený měkký salám.
Přidáme vychladlé fazole, čočku, sterilovaný hrách a ostatní ingredience. Přidáme 1,5 - 2 velké 0,5 kg bílé jogurty, asi 3 lžíce hořčice a 2 polévkové lžíce Wolchestrové omáčky. Osolíme a opepříme dle chuti.
Vše řádně promícháme a necháme odležet nejlépe přes noc.
Fotky receptu Bramborový salát s čočkou, hrachem a fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!