Použité suroviny receptu Bramborový salát s hruškami a uzeným masem :
800 g vařených brambor ve slupce
| 1/4 l masového vývaru
| 2 lžíce octa a citrónové šťávy
| 1 lžička hořčice a cukru
| 4 lžíce oleje
| 250 g uzeného masa
| 1 svazeček pažitky a petrželky
| špetka soli, pepře a kmínu
| 4 hrušky
| 250 g vařeného uzeného masa
Postup přípravy receptu Bramborový salát s hruškami a uzeným masem :
Horké uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Hned je vložíme do zálivky, kterou jsme připravili z masového vývaru, octa, hořčice, pepře a cukru. Necháme v zálivce alespoň půl hodiny a několikrát obsah mísy protřepeme. Omyté a osušené hrušky nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a neoloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky, které hned zakapeme trochou citrónové šťávy. Spolu s olejem je přidáme k bramborům. Vařené uzené maso nakrájíme na silnější nudličky, pažitku a petrželku jemně nasekáme. Oboje vmícháme do salátu. Salát podáváme vlahý.
Fotky receptu Bramborový salát s hruškami a uzeným masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!