Použité suroviny receptu Bramborový salát s křepelčími vejci:
800 g brambor
| Zálivka: 150 g zakysané smetany
| 50 g bílého jogurtu
| 1 lžíce olivového oleje
| 2 lžičky pimenta nebo tabasca
| sůl a pepř na dochucení
| Dále: 1 mrkev
| 100 g mraženého hrášku
| 5 sladkokyselých okurek
| 2 lahůdkové cibulky s natí
| 8 křepelčích vajec
Postup přípravy receptu Bramborový salát s křepelčími vejci:
Oloupejte brambory a rozkrájejte je na plátky. Uvařte je v osolené vodě doměkka. Připravte si zálivku ze zakysané smetany promíchané spolu s bílým jogurtem, olivovým olejem, tabascem, solí a mletým bílým pepřem. Dále uvařte mrkev a mražený hrášek. Zchladlu rkev, okurky a lahůdkové cibulky s natí nakrájejte na kousky. Hrášek nechte okapat a spolu s plátky brambor vmíchejte k ostatní zelenině. Přelijte zálivkou a salát vychlaďte. Uvařte natvrdo 8 křepelčích vajec. Po oloupání podélně rozkrojte a rozdělte na porce salátu.
Fotky receptu Bramborový salát s křepelčími vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!