Postup přípravy receptu Bramborový salát s majonézou:
Brambory, mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu a brambory, zalijeme 1-2 dcl vody a osolíme. Přiklopíme pokličkou a vaříme 10 minut. Potom vodu slijeme a brambory se zeleninou necháme vystydnout.<br />
Do mísy dáme majonézu, bílý jogurt a rozmícháme. Ochutíme worčestrovou omáčkou, citronovou šťávou, cukrem, osolíme a opepříme. <br />
K ochucené majonéze přidáme studené brambory a zeleninu, na jemno nakrájené okurky a cibuli, oloupaná a na nudličky nakrájená jablka, okapaný sterilovaný hrášek a na tenké proužky nakrájenou šunku. Vše důkladně, ale opatrně promícháme.<br /><br />
Podáváme vychlazený, ozdobený např. listy hlávkového salátu nebo plátky natvrdo uvařených vajec, jako přílohu k pečením, řízkům, drůbeži, rybám nebo jako předkrm s bílým pečivem.
Fotky receptu Bramborový salát s majonézou:
Fotky vložil: hlouskova,myrna,epospa,evulaS33,vocjan