Použité suroviny receptu Bramborový salát s makrelou:
1 kg brambor
| sůl
| 4 rajčata
| 250 g uzené makrely
| 200 g zelených oliv bez pecek
| 50 g kaparů
| 150 g jogurtové remulády
| 200 g pomerančové šťávy
| 2 lžíce vinného octa
| pepř
| 2 lžíce pažitky
Postup přípravy receptu Bramborový salát s makrelou:
Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme je doměkka. Slijeme je a ještě horké oloupeme. Necháme je zcela vychladnout. Omyjeme rajčata, rozkrojíme je a pecičky vydlabeme. Plody nakrájíme na kousky. Rozpůlíme makrelu a opatrně vyjmeme celou páteř. Odstraníme zbytek kostí a rybu rozdělíme na kousky. Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do mísy. Přidáme ryby, rajčata, rozpůlené olivy a kapary. Salát lehce promícháme. Jogurtovou remuládu smísíme s pomerančovou šťávou a octem. Pikantně ji ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí salát. Promícháme a na 60 minut uložíme do chladničky. Před podáváním salát posypeme pažitkou.
Fotky receptu Bramborový salát s makrelou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!