Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový salát se žampiony a vejci:
750 g brambor
| sůl
| 4 vejce
| 200 g malých žampionů
| 1 cibule
| 150 g hlávkového salátu
| 4 lžíce vinného octa
| 1 lžíce hořčice
| 5 lžic oleje
| cukr, nahrubo umletý pepř na posypání
Postup přípravy receptu Bramborový salát se žampiony a vejci:
Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Žampióny očistíme, nakrájíme na tenké plátky a podusíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Salát očistíme a omyjeme. Uvařená vejce prudce zchladíme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Smícháme ocet a hořčici, přidáme olej. Podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Připravené suroviny přelijeme marinádou, lehce zamícháme a necháme krátce ustát. Ozdobíme lístky salátu a posypeme nahrubo umletým pepřem.
Fotky receptu Bramborový salát se žampiony a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!