Použité suroviny receptu Brambory na roštu s ementálem:
1,2 dkg brambor
| 3 jarní cibulky
| 30 g másla
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| 100 g prorostlé slaniny
| 50-100 g ementálu
Postup přípravy receptu Brambory na roštu s ementálem:
Bramboby omyjeme, oškrabeme a na struhadle nastrouháme na tenké plátky. Cibulku nakrájíme na čtvrtky a nať na kroužky. Na pánvi pozpálíme máslo nebo Ramu Cilinesse, do něj přidáme brambory a prudce opečeme. Přidáme cibulku, všechno okořeníme pepřem, špetkou muškátového koření a nakonec sůl. Snížíme teplotu a za občasného obracení pečeme asi 15 min. do měkka. Kostičky slaniny zamícháme mezi brambory, zasypeme sýrem a pečeme zhruba 3 až 5 minut, než se sýr roztaví. Posypeme zelenou částí cibulek a podáváme.
Fotky receptu Brambory na roštu s ementálem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!