Použité suroviny receptu Brambory s cibulkou na hořčici:
2-3 lžíce francouzské hořčice se zrníčky
| sůl
| 2 větší cibule
| koření na americké brambory
| kmín
| 1kg nových brambor
| francouzská hořčice se zrníčky na ozdobu
Postup přípravy receptu Brambory s cibulkou na hořčici:
Nové brambory omyjeme a kartáčkem dočista odrhneme. Větší brambory rozkrojíme na půlky či čtvrtky, menší můžeme nechat vcelku. Dáme je vařit do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem cibulku osmahneme dozlatova, poté přimícháme hořčici, krátce prohřejeme a odstavíme.
Hlubší plech dobře vymažeme olivovým olejem, rozložíme brambory a výrazně posypeme kmínem a kořením na americké brambory. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 °C. Opékáme do zezlátnutí asi 20 - 30 minut. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme brambory orestovanou cibulkou.
Brambory s cibulkou na hořčici podáváme ihned po upečení jako přílohu k nejrůznějším pokrmům z masa. Dají se podávat ale i samostatně - s hořčicí a dresinky.
Fotky receptu Brambory s cibulkou na hořčici:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!