Použité suroviny receptu Brambory s petrželkovým dipem:
8 brambor
| 1 menší svazek petrželky
| 3 stroužky česneku
| 40 g strouhaného parmazánu
| 100 ml oleje
| špetka soli a pepře
| 100 g plátků anglické slaniny
Postup přípravy receptu Brambory s petrželkovým dipem:
Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 C asi na 50 minut. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme špetkou soli a pepře. Upečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5-10 minut.
Fotky receptu Brambory s petrželkovým dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!