Postup přípravy receptu Brambory sarladaise:
Oloupané brambory nakrájet na tlusté plátky. Rozehřát 3 lžíce sádla na nelepící se pánvi a osmažit na něm ochucené brambory asi 5 minut na jedné straně do zlatohněda, obrátit je a osmažit do zlatohněda i na druhé straně. Potom snížit teplotu, přikrýt pánev a nechat jemně dusit dalších 10 minut. Posekat česnek s polovinou petrželky na Persillade. Odkrýt brambory a smíchat je s persillade a lanýžovým olejem. Znovu pánev přikrýt a dusit dalších 10 minut a až jsou měkké (když se do nich píchne malým nožíkem).
A nakonec odkrýt brambory, zvýšit teplotu a přidat zbytek sádla. Smažit asi 2 - 3 minuty, až je spodek brambor křupavý a hnědý. Přidat zbytek petrželky a nachvilku vše otočit.