Postup přípravy receptu Brambory zapečené s kuřecím, zelím a smetanou:
Brambory si trochu uvaříme. Kdo chce, může je použít syrové, ale pak to musí opravdu dlouho péct, než změknou. Já jsem to jednou zkoušela ze syrových, ale teď už budu dělat jedině z částečně uvařených. Vymažeme si trochou másla pekáček, naskládáme brambory, ty osolíme a opepříme, na to naskládáme scezené červené zelí (sklenička od Hamé ta velká-nemusí být úplně celá), na to se položí posypané grilovacím kořením kuřecí masíčko, můžou být stehna cokoliv. Zalijeme šlehačkou a dáme péct. Já to vždycky zakryju alobalem a ke konci odkryju, aby masíčko dostalo tu správnou barvičku. Pečeme tak 1 hodinu a 30 minut, aby maso i brambory byli hotové. Nic jiného se k tomu už nepřidává, je to rychlé a opravdu dobré, můžu jen doporučit.