Použité suroviny receptu Brambory zapečené s mletým masem a lečem:
1 kg brambor vařených ve slupce
| 0,5 kg mletého vepřového masa
| 1 cibule
| 1 lžička mleté papriky
| 1 sklenička zeleninového leča
| 2 dcl mléka
| 3 vejce
| 100 g strouhaného eidamu
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s mletým masem a lečem:
Cibulku, mleté maso se solí a paprikou, dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 min. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby. Zapékáme asi 15 min. Pak zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 min.
Pro ještě lepší chuť můžete mléko nahradit smetanou.
Podáváme posypané petrželkou a jako příloha se hodí například rajčatový salát.
Fotky receptu Brambory zapečené s mletým masem a lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!