Použité suroviny receptu Brambory zapečené s mletým masem a pórkem:
2 kg brambory
| 4 ks pórek
| 2 ks cibule
| 2 stroužky česnek
| 1 kg mleté maso
| 250 g zakysaná smetana
| 25dkg sýr Eidam
| 2 lžíce sekaná pažitka
| sůl
| pepř
| máslo
Postup přípravy receptu Brambory zapečené s mletým masem a pórkem:
Celé brambory uvaříme ve slupce. Horké oloupeme a nakájíme na tenčí plátky. Pórky podélně rozpůlíme, nakrájíme na polokolečka a vložíme je do osolené vroucí vody. Vaříme je 2 až 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat. Cibuli a česnek na drobno nakrájíme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Přidáme mleté maso a za stálého míchání propečeme. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s petrželkou a také osolíme a opepříme. Máslem vymažeme pekáč a dáme do něj polovinu brambor a pórku. Zalijeme polovinou ochucené smetany, na to rozložíme mleté maso a na to zbylé brambory a pórek. Opět osolíme a opepříme a zalijeme zbytkem smetany. Nakonec to celé posypeme strouhaným sýrem a dáme upéct.
Fotky receptu Brambory zapečené s mletým masem a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!