Použité suroviny receptu Brambory zapečené se žampióny a Mozzarellou:
500 g brambor
| 150 g čerstvých žampiónů
| 2 balení Mozzarelly
| 200 ml sladké 30% smetany
| dle chuti: Solčanka
| dle chuti: sójová omáčka
| dle potřeby: kousek másla
Postup přípravy receptu Brambory zapečené se žampióny a Mozzarellou:
Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampióny a ochutíme je sójovou omáčkou a Solčankou. Brambory nakrájíme na tenké plátky, část jich rozložíme do pekáčku a posypeme Solčankou. Na to rozprostřeme orestované žampióny a další vrstvu budou tvořit opět brambory. Pokračujeme ve střídání vrstev podle velikosti zapékací nádoby. Vše zalijeme sladkou smetanou a přikryté dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme do změknutí brambor. Na posledních 5 minut dáme na brambory plátky Mozzarelly a bez pokličky dopečeme. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Brambory zapečené se žampióny a Mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!