Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Brambory zapékané se žampióny:
1 kg brambor
| 400 g žampionů
| sůl, kmín
| 100 g másla
| 1/4 l mléka
| 3 vejce
| zelená petržel
Postup přípravy receptu Brambory zapékané se žampióny:
Žampiony sloupneme, očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi dusíme na kousku másla s kmínem asi 10 minut. Můžeme podlít i lžící vody. Uvařené oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do ohnivzdorné misky dobře vymazané a vysypané trochou strouhané housky dáváme vrstvu plátků brambor, posypeme houbami a pokapeme máslem a zase dáme vrstvu brambor. Střídáme. Poslední budou brambory. Každou vrstvu poprášíme solí. Nahoru dáme kousky čerstvého másla a dáme do trouby. Když se brambory zapečou, rozmícháme v mléce vejce a brambory zalijeme a necháme dopéci. Podáváme s hlávkovým nebo jiným salátem.
Fotky receptu Brambory zapékané se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!