Postup přípravy receptu Bratislavská vepřová plec:
Připravíme si celý kus vepřové plece. Ta zůstane po celou dobu vaření vcelku.
Na tuku si osmahneme 1-2 jemně krájené cibule dozlatova a na tomto základu si plec orestujeme. Přidáme hrubě strouhanou mrkev,celer a petržel, krátce ještě orestujeme a zalijeme vodou.
Vložíme bobkový list a nové koření, osolíme a dusíme doměkka. Po uvaření maso z omáčky vyjmeme a vývar z něj zahustíme hladkou moukou a vodou.
Povaříme a omáčku přecedíme přes hustý cedník do jiné nádoby. Vložíme na kamna a na slabém plamínku ještě krátce vaříme, přidáme 1 smetanu,najemno krájenou kyselou okurku, šunku a sterilovaný hrášek.
Dle potřeby dochutíme solí a špetičkou cukru. Pokrájíme si vařené maso na plátky a podáváme.
Doporučení:podáváme s houskovým knedlíkem
Fotky receptu Bratislavská vepřová plec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!