Postup přípravy receptu Bratislavský guláš:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící oleje a necháme chvíli odležet. Mezitím na polovině dávky oleje podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme polovinu dávky kořenové zeleniny pokrájené na kostičky a osmahneme. Pak vložíme maso, prudce opečeme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený citron. Zakápneme octem a na mírném ohni dusíme, až maso pustí šťávu. Pak podle potřeby podléváme střídavě bílým vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou, připravenou ze zbytku oleje a hladké mouky. Potom do šťávy přidáme hořčici, smetanu, cukr, dostatečné množství vývaru a dobře rozmícháme. Vaříme asi půl hodiny. Hotovou omáčku prolisujeme, přikyselíme a dosolíme. Zbytek zeleniny, kterou jsme mezitím v osolené vodě uvařili doměkka, pokrájíme na úhledné nudličky a vložíme spolu s kostkami masa do omáčky, vše prohřejeme a bratislavský guláš je hotov.
Bratislavský guláš podáváme s houskovými knedlíky.