Postup přípravy receptu Bratislavský talíř:
Maso nakrájíme na kostky. Dáme do menší nesmaltované misky, osolíme, okořeníme a přidáme krájenou cibuli. Nepodléváme. Naplněnou misku vožíme na děrovanou podložku do tlakového hrnce s 3 dl vody. Dusíme doměkka asi 35-45 minut.
Mezitím připravíme omáčku. Do mixéru nalijeme zákys a mléko. Přidáme kousek cibule, uherského salámu, 2 lžíce hladké mouky, lžičku mleté papriky, sůl a rozmixujeme.
Misku s dušeným masem z tlakového hrnce vyjmeme a její obsah dáme do většího rendlíku. Přidáme mixovanou omáčku a za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Dochutíme sojovou omáčkou, glutasolem apod.