Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Braunovy řízky s vekou :
500 g (vepřové, kuřecí i hovězí)
| 0,125 l bílého vína
| polohrubá mouka
| 30 g másla
| 3 lžíce oleje
| pepř
| sůl
| 10 ks rajčat
| 1 ks cibule
| špetka cukru
| 0,25 l husté smetany
Postup přípravy receptu Braunovy řízky s vekou :
Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit do měkka. Můžeme přidat i sklenku koňaku. Rajčata rozpůlíme, posolíme, opepříme a na každé přidáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajčata osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně. Asi deset minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejeme smetanou a docela malou chvilku ještě dusíme.
Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajčat. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajčata omáčkou ze smetany. Teprve na talíři vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí. Braunovy řízky podáváme s vekou.
Fotky receptu Braunovy řízky s vekou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!