200 g hnědého cukru
| 300 g másla
| 6 vajec
| 100 ml bílého rumu
| 100 g solamylu
| 1 prdop
| 50 g cukru moučka
| 350 g polohr. mouky
| 3 limetky
| 2 lžíce meruň. džemu
| Poleva
| 2 lžíce cukru krupice
| 150 g cukru moučka
| 1 limetka
| 1 lžíce bílého rumu
Postup přípravy receptu Brazilská bábovka:
Limetky dobře omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr. Hnědý cukr utřeme s máslem a po jednom zašleháváme žloutky, přidáme limetkovou šťávu, kůru a alkohol. Dáme si stranou 1 lžíci sněhu. Zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučku vmícháme do krému.
Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu. Brazilskou bábovku pečeme přibližně 55 minut na 175 °C. Po upečení vyklopíme a bábovku potřeme rozehřátým meruňkovým džemem.
Limetku na polevu také ostrouháme a vymačkáme šťávu. Kůru smícháme se 2 lžícemi cukru. Moučkový cukr utřeme s 1 lžící odloženého sněhu, limetkovou šťávou a alkoholem. Touto polevou brazilskou bábovku polijeme a posypeme sladkou kůrou. Polevu na brazilské bábovce necháme zatuhnout a krájíme na řezy.
Fotky receptu Brazilská bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!