Postup přípravy receptu Brazilské kuře dušené s kukuřicí :
Utřeme 2 stroužky česneku s polovinou lžičky soli. Jednu cibuli postrouháme a smícháme s utřeným česnekem. Kuře očistíme, opláchneme, osušíme, rozdělíme na porce a potřeme cibulovo-česnekovou pastou. Odložíme promarinovat do chladničky, nejlépe přes noc.
Na druhý den utřeme zbylý česnek a postrouháme druhou cibuli. Rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužinu posekáme nadrobno. Paprikový lusk nakrájíme na jemné nudličky.
Marinované kuřecí porce vyjmeme z chladničky a na rozehřátém oleji opečeme dohněda. Vyjmeme a dáme stranou. Do pánve po masu vložíme cibuli a česnek a necháme zezlátnout. Zalejeme vývarem, vrátíme do pánve kuřecí porce, přikryjeme a dusíme 10 až 15 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a uvolníme připečené kousky ode dna. Přidáme rajčata, papriku, kukuřici, dochutíme tabascem, solí a pepřem a dusíme dalších zhruba 20 minut. Nazávěr posypeme sekanou petrželkou.