Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.06. 2025
Dnes má svátek Medard
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bretaňský králík

fotka Bretaňský králík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Bretaňský králík:

králík  | 3 velké cibule  | 3 velká jablka  |  malá mrkev  |  kousek celeru  | 50 g másla  | 50 g slaniny  |  kelímek sladké smetany  |  lžička hladké mouky  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Bretaňský králík:

Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakráneným neoloupaným jablkem, nahrubo nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenou mrkví a celerem a posypeme tyminánem - asi velkou špetku. Dostatečně podlité, dusíme v troubě přikryté, obracíme a poléváme výpekem, až je maso téměř měkké, zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a odkryté dopečeme.
S bramborem šťouchaným s pažitkou nebo porkem, nemá chybu. Takto upraveného králíka jsem jedla v Bretani - Francouzi k němu jedli jejich pečivo. Doplnila jsem českou verzi ze zbytku. Směs cibule a jablek rozmixuji a trochu rozředím mlékem s moukou a povařím. Se zbytky masa a houskovým knedlíkem je ještě jedno jídlo - všednodenní.


Fotky receptu Bretaňský králík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bretaňský králík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !