Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.05. 2025
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brokolice po zámecku

fotka Brokolice po zámecku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 5 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Brokolice po zámecku:

1 kg brokolice  | 1 lžička soli  | 3 žloutky  | 1 1/2 dl vývaru z brokolice  | 2 lžíce citrónové šťávy  | 3 lžíce másla  |  sůl  |  petrželka

Postup přípravy receptu Brokolice po zámecku:

Brokolici očistíme, namočíme do slané vody, po chvíli omyjeme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Poté si připravíme omáčku. Do 1 1/2 dl chladného vývaru z brokolice dáme žloutky, okyselíme citrónovou šťávou, osolíme a prošleháme. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne (voda se nesmí vařit). Hustou omáčku vyndáme z vodní lázně a po částech do ní zašleháváme máslo. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou horkého vývaru z brokolice. Uvařenou brokolici rozložíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. Podobně můžeme podávat vařenou brokolici i na studeno, přelitou tatarskou omáčkou nebo majonézou rozmíchanou s jogurtem.


Fotky receptu Brokolice po zámecku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brokolice po zámecku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !