Postup přípravy receptu Brokolice po zámecku:
Brokolici očistíme, namočíme do slané vody, po chvíli omyjeme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji doměkka, vyjmeme a necháme okapat. Poté si připravíme omáčku. Do 1 1/2 dl chladného vývaru z brokolice dáme žloutky, okyselíme citrónovou šťávou, osolíme a prošleháme. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne (voda se nesmí vařit). Hustou omáčku vyndáme z vodní lázně a po částech do ní zašleháváme máslo. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou horkého vývaru z brokolice. Uvařenou brokolici rozložíme na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. Podobně můžeme podávat vařenou brokolici i na studeno, přelitou tatarskou omáčkou nebo majonézou rozmíchanou s jogurtem.