Použité suroviny receptu Broskve se sněhovou čepičkou:
2 bílky
| 850 ml zavařovaných broskví
| menší špetka soli
| 1 lžička másla
| 80 g moučkového cukru
| 4 lžíce pomerančového či jiného sladkého likéru
| 20 g sekaných mandlí
Postup přípravy receptu Broskve se sněhovou čepičkou:
V kastrolku svaříme 1 dl nálevu z kompotovaných broskví, likér a máslo - vaříme do zhoustnutí - hmota by měla být hustá asi jako med, aby nestékala z broskví. V této husté hmotě omočíme řeznou plochu broskve a položíme ji na alobal, plech či varnou misku tak, aby broskev byla řeznou plochou nahoru. Takto si připravíme všechny půlky broskví. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme postupně moučkový cukr. Ušlehaným sněhem zdobíme půlky broskví - děláme jim jakési čepičky. Ke zdobení lze použít lžíci nebo zdobící sáček s ozdobným nástavcem. Sněhový povrch posypeme mandlemi a dáme zapéct do horké trouby. Pečeme do doby, kdy začne sněhová směs slabě hnědnout (netrvá to příliš dlouho). Broskve se sněhovou čepičkou podáváme ještě teplé.
Fotky receptu Broskve se sněhovou čepičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!