Na těsto:
| 4 vejce
| 1 hrnek oleje (150 ml)
| 1 hrnek cukru krupice (150 g)
| 2 pudingy s vanilkovou příchutí
| 1/2 hrnku polohrubé mouky (50 g)
| 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva
| Na náplň:
| 1 kelímek (200-250 g) broskvového jogurtu
| 1 plechovka půlených broskví (hmotnost pevného podílu 480 g)
| 3 kelímky šlehačky (po 200 ml)
| 3 smeta-fixy
| Na polevu:
| 400 ml broskvové šťávy z kompotu
| 2 pudingy bez vaření s vanilkovou příchutí
Postup přípravy receptu Broskvový koláč z hrnků:
Na těsto vložíme všechny přísady do mísy a pomocí el. ručního šlehače šleháme při největší rychlosti 2 minuty. Těsto dáme do vyššího plechu (30 x 40 cm) vymaštěného a vysypaného hrubou moukou), uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme v el. troubě při 180 stupních (s předehřátím) asi 25 minut.
Koláč necháme vychladnout.
Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme je na čtvrtky a poklademe na koláč. Šlehačku ušleháme se Smeta - fixem dotuha a natřeme ji na broskve.
Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy (pokud nám nestačí šťáva z kompotu, doplníme ji vodou na požadovaný objem) a smícháme ji s pudingem bez vaření dle návodu na obalu. Polevu dáme do zdobícího sáčku a na koláč nastříkáme mřížku.
Do doby podávání uložíme koláč do chladna.
Koláč chutná taky výborně s meruňkami.
Fotky receptu Broskvový koláč z hrnků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!