Postup přípravy receptu Brownies s třešněmi:
Nejprve předehřejeme troubu na 170 stupňů a zapékací misku vyložíme pečícím papírem a ještě důkladně vytřeme máslem. Do misky nalámeme hořkou čokoládu, přidáme kousky másla a rozehřejeme ve vodní lázni. Mícháme, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí. Pak necháme za občasného míchání vychladit na pokojovou teplotu. Obě zbylé čokolády nakrájíme na kousky a mouku promícháme v misce s kakaem.
Do zadělávací mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a elektrickým šlehačem šleháme do pěny, dokud hmota nezdvojnásobí svůj objem. Do našlehaných vajec s cukrem vmícháme rozpuštěnou čokoládu s máslem a přidáme mouku s kakaem (přes sítko přisypeme). Zlehka promícháme a přidáme nasekanou višňovou a mléčnou čokoládu. Směs nalijeme do formy, uhladíme a pečeme asi 20-25 minut. Nenechte vysušit! Brownies má mít na povrchu kůrčičku, ale uvnitř má být vláčné a trochu se chvět.
Vychladlé brownies nakrájíme na kousky a podáváme s ovocnou omáčkou. tu připravíme tak, že třešně nasypeme do kastrůlku se silným dnem a posypeme 2 lžícemi cukru. Omáčku vaříme na mírném ohni, až šťáva, kterou třešně vypustili, získá konzistenci sirupu. Nakonec ji dochutíme citr. šťávou a cukrem. Dobrou chuť!