Tento recept není skutečným receptem, ale spíš návodem na hraní s dobrotami. Šarlotky jsou moučníky s rozmanitým složením, většinou obsahují smetanu a různé ovoce. Mají ale jedno společné – do krému, který obsahují, se přidává potravinářské želé, které jim dá pružnost a drží je pohromadě.
Ze šlehačky, kysané smetany, tvarohu, mascarpone apod. si připravte základ krému na přípravu šarlotek. Do krému přidejte vhodné nakrájené ovoce, může být čerstvé i kompotované. Krém dobře promíchejte, případně dochuťte cukrem.
Do hotového krému přidejte rozpuštěné želé, které připravíte podle návodu na obalu. Krémem naplňte ihned připravené formičky. Při jejich plnění do krému přidejte piškoty. Naplněné formičky nechte ztuhnout v lednici, potom je vyklopte na talířek, ozdobte šlehačkou, ovocem a můžete servírovat.
TIP: Nechte se vést svým mlsným jazýčkem a dochuťte krém dle vlastní chuti.
Recepty vám přinesl BeBe Brumík – oblíbená svačinka pro děti.
Pokud se svými dětmi rádi vaříte,
navštivte u nás Brumíkovy recepty:
Brumíkův zmrzlinový zákusekBrumíkův jahodový dortBrumíkův smetanový dortíkBrumíkovy banánové jednohubky