Vezměte vejce a opatrně oddělte žloutek a bílek. Žloutek dejte do misky a utřete ho s cukrem do pěny. Přidejte k němu hustou šlehačku, kterou vyšleháte ze smetany.
Krém podle potřeby dochuťte vanilkovým cukrem a trochou strouhané citrónové kůry. Nakonec do krému opatrně vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Míchejte pomalu, aby se krém nesrazil a zůstal nadýchaný.
Jahody zbavte lístků a důkladně omyjte. Rozkrájejte na menší kousky. Připravte si vhodnou půlkulatou misku a její stěny důkladně vymažte máslem.
Na dno misky dejte trochu připraveného krému, na něj rozložte první vrstvu piškotů a naskládejte plátky jahod. Pak přidejte další vrstvu krému, piškotů a jahod a pokračujte, až bude miska plná. Zakončete vrstvou piškotů a dejte uležet na několik hodin do lednice. Hotový dort opatrně vyklopte na talířek, ozdobte tenkými plátky jahod a strouhanou čokoládou.
TIP: Místo Dětských piškotů Opavia můžete použít BeBe sušenky nebo Zlaté Koka. Do krému můžete přidat trochu smetanového sýra mascarpone, vmíchejte ho ale dřív než šlehačku a sníh.
Recepty vám přinesl BeBe Brumík – oblíbená svačinka pro děti.
Pokud se svými dětmi rádi vaříte,
navštivte u nás Brumíkovy recepty:
Brumíkovy hravé šarlotkyBrumíkův zmrzlinový zákusekBrumíkův smetanový dortíkBrumíkovy banánové jednohubky