Do misky dejte cukr a utřete ho se sýrem mascarpone do pěny. Přidejte očištěné jahody nakrájené na malé kousky. Směs dobře promíchejte a dochuťte troškou strouhané citrónové kůry nebo několika kapkami citrónové šťávy.
Ze smetany pomocí šlehače připravte hustou šlehačku a opatrně ji vmíchejte do krému. Potom směs ochutnejte a případně doslaďte cukrem.
Připravte si vhodné menší formičky a naplňte krémem. Během plnění do krému přidejte i několik Dětských piškotů Opavia. Naplněné formy dejte zmrazit do mrazničky.
Před podáváním zálusky vyklopte z formiček a nechte je chvíli stát v lednici, aby změkly. Můžete je ozdobit šlehačkou, kousky ovoce nebo ovocnou kaší, kterou si připravíte z rozmačkaného ovoce smíchaného s moučkovým cukrem.
TIP: Z krému můžete připravit také jednohubky – naplňte jím sáček na zdobení a na každý piškot nastříkejte trochu krému. Pokapejte ho ovocnou drtí s cukrem a nechte zmrazit.
Recepty vám přinesl BeBe Brumík – oblíbená svačinka pro děti.
Pokud se svými dětmi rádi vaříte,
navštivte u nás Brumíkovy recepty:
Brumíkovy hravé šarlotkyBrumíkův jahodový dortBrumíkův smetanový dortíkBrumíkovy banánové jednohubky