170 g marcipánu
| cukr moučka na vál
| 60 ml rumu
| 330 g půlek vlašských jader (80 kousků)
| 400 g mléčné čokolády
| 100 g ztuženého 100% tuku
Postup přípravy receptu Bruselské oříšky:
Rozpis je na 40 kousků.
Hotový zakoupený marcipán důkladně prohněteme na vále posypaném moučkovým cukrem. Zakapeme jej rumem, popřípadě můžeme přidat ještě trochu moučkového cukru, aby byla mandlová hmota poddajná a dobře se nám s ní pracovalo. Propracovanou marcipánovou hmotu vyválíme na váleček, ten rozdělíme na 40 kousků a z každého vytvarujeme kuličku. Vlašská jádra spojujeme vždy po dvou půlkách kuličkou marcipánu a dobře přitisneme (marcipán by neměl příliš přesahovat okraje oříšků). Cukroví zakryjeme fólií a uložíme do ledničky, aby zatuhlo. Čokoládu i ztužený tuk nakrájíme na menší kousky. Vše dáme do kastrůlku a za občasného promíchávání rozpustíme v horké vodní lázni. Jedno jádro slepeného ořechu pak vždy namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme na pečicím papíru řádně ztuhnout.
Fotky receptu Bruselské oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!