Použité suroviny receptu Bublanina s malinami a borůvkami:
2 vejce
| 80 g másla nebo tuku na pečení
| 150 g cukru moučky
| 200 ml mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 1 kyřicí prášek do pečiva
| tuk a hrubá mouka na vymazání
| 200 g malin
| 200 g borůvek
| 2 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy receptu Bublanina s malinami a borůvkami:
Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Změklé máslo (případně tuk) nakrájíme na menší kousky, které vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Přilijeme mléko a vmícháme polovinu polohrubé mouky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Do zbylé polohrubé mouky vmícháme prášek do pečiva a společně s bílkobým sněhem ji zlehka vmícháme do těsta. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nalime do něj připravené těsto a dobře je rozetřeme. Maliny s borůvkami očistíme, dáme do cedníku, propláchneme a necháme okapat. Potom ovoce obalíme v hrubé mouce a rozložíme na povrch těsta. Naplněný pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C, přibližně 40 minut.