Postup přípravy receptu Bůčková roláda plněná zeleninou :
Žebra seřízneme tak, aby sádlo na kůži bylo na prst silné. V hmoždíři rotlučeme jalovec a smícháme s utřeným česnekem a solí. Tuto hmotu vetřeme do obou stran bůčku. Bůček necháme v chladnu nejméně tři hodiny odležet. Zbytek seříznutého sádla vyškvaříme.
Do misky vložíme navvlhčenou housku z vývaru MAGGI Extra Silný bujon, přídáme rozmrazenou zeleninovou směs a vejce. Dobře promícháme. Přidáme vyškvařené sádlo i se škarky, znova promícháme, popřípadě zahustíme strouhankou a dochutíme solí. Na naležený plát bůčku položíme hustou zeleninovou směs. Bůček smotáme do válce, převážeme motouzem tak, aby náplň během pečení neunikala.
Do kastrolu vložíme dvě dřívka, na které položíme válec bůčkové rolády tak, aby se kůže nepřipekla ke kastrolu. Podlijeme a dusíme v troubě doměkka. Před dokončením, bez pokličky, opečeme do zlatova. Po mírném vychladnutí krájíme na úhledné plátky.