Postup přípravy receptu Bůčkové roládky s pikantním zelím:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozehřejeme v hrnci a podusíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme kysané, překrájené zelí, jalovec, bobkové listy, sůl, cukr, pepř 100 ml vína a asi 20 minut dusíme. Omyjeme petrželku, jemně posekáme a několik snítek si necháme na ozdobu a přidáme do zelné směsi. Plátky bůčku pěkně rozklepáme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme 1 lžíci zelí, stočíme a spíchneme párátkem. Pak docela prudce opečeme na rozpáleném oleji, pak přidáme zbytek vína, přikryjeme a pomalu dusíme 1 1/2 hodiny, dle potřeby podléváme vodou, nebo dalším vínem. Až jsou roládky měkké, tak je vyndáme a v mističce si prohněteme mouku s tukem a přidáme do šťávy. Necháme krátce povařit, dosolíme a dopepříme dle chuti a do omáčky vrátíme roládky jen aby se prohřály, už ve vypnuté plotýnce.
Na talíř upravíme zbývající zelí, na něj dáme roládky a přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou.