500 g vepřový bok
| 1 balíček zelí ve sladkokyselém nálevu
| 4 ks podrcené jalovčinky
| drcený kmín
| petrželka
| olej
| sůl
Postup přípravy receptu Bůčkové špalíčky:
Vepřový bůček - špalíčky posypeme solí a drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem. Zelí ve sladkokyselém nálevu scedíme, zelí nasypeme do pekáčku, pokryjeme špalíčky i s tukem a posypeme podrcenými jalovčinkami. Vložíme do trouby a zvolna pečeme do měkka. Podle potřeby maso obracíme, popřípadě podléváme vodou. Zelí můžeme podle chuti přisladit.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Fotky receptu Bůčkové špalíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!