Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Buddhova ruka :
300 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna),
| 300 g kuřecích jater,
| 1 velká cibule
| 2 zelené papriky,
| sůl, pepř
| olej,
| sojová a worcesterová omáčka
| grilovací nebo jiné podobné koření (směs na rožnění, gyros apod.)
Postup přípravy receptu Buddhova ruka :
Maso nakrájíme na proužky, okořeníme a naložíme do trošky oleje na pár hodin (není vyloženě nutné). Ve větší pánvi (výborný je na to wok) rozpálíme olej, osmahneme na něm maso, po chvíli přidáme cibuli a papriku nakrájené na silnější kolečka nebo proužky, dusíme asi 5 minut, přidáme játra nakrájená na nudličky a ještě asi 5 minut podusíme, až se odpaří voda - mělo by se to malinko přismahnout kvůli barvě i chuti. Pak trochu podlijeme vařící vodou, aby to nebylo suché (ale nesmí to "plavat"!), ochutíme sojovou omáčkou, worcesterem, pepřem a podle potřeby dosolíme.
Kdo rád ostré, přidá chilli, tabasko apod. Jako příloha jsou nejlepší hranolky, dobrá je k tomu i rýže, nebo jen chleba.
Fotky receptu Buddhova ruka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!