Postup přípravy receptu Bulharská kachní roláda :
Na plát kachního masa obdélníkového tvaru poklademe nádivku. Na masovém strojku omeleme hovězí maso, vepřový i uzený bůček, játra, mlékem zvhlčené žemle, slaninu a cibuli. Hmotu pak okořeníme, osolíme, přidáme pokrájené, podušenéhoby, žloutky a ušlehané celé vejce. Promícháme a přilijeme smetanu ochucenou brandy. Znovu prohněteme a hotovou směs klademe na plát kachního masa. Ten sbalíme, sešijeme, zabalíme do plátěného ubrousku, který na stočíme, utáhneme a zavážeme provázkem. Provázkem obtočíme i celou roládu, aby neztratila tvar. Pak maso ponoříme do osolené vody, ohřáté na 75 stupňů. Tuto teplotu udržujeme 2 hodiny. Potom roládu z ubrousku vybalíme a vložíme na pekáč na kostičky rozškvařené slaniny a kolečka cibule. Při pečení poléváme vypečenou šťávou, kterou ochutíme pepřem. Pečeme asi hodinu. Pak maso vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zředíme horkou vodou a dobře povaříme. Roládu krájíme na plátky a přeléváme šťávou.